Coneix en Jordi Bosch

jordi_bosch

Jordi Bosch, Vocal
Biblioteca pública
Biblioteques escolars

 

Presentar-se un mateix sempre fa mal efecte, és cert, però, probablement, no hi ha ningú que et conegui millor. El meu nom és Jordi Bosch i sóc nascut a Sabadell perquè com deia Pere Quart: com el Vallès no hi ha res. De jovenet m’agradava molt llegir i és una afició que he aconseguit mantenir. Per coses de la vida i perquè la televisió fa molt de mal volia ser periodista. La mare, però, em va dir que hi havia una carrera amb un nom estrany que estava molt bé. Així, vaig treure’m la diplomatura de Biblioteconomia i Documentació. Em va agradar i és el que m’ha anat donant feina.

Vaig començar fent diverses pràctiques educatives. Primer a l’arxiu del Museu d’Història de Sabadell i tot seguit a diferents biblioteques escolars de centres educatius de Sabadell amb molt bones sensacions. Sóc fan de les biblioteques escolars i de la gent (normalment professors vocacionals) que hi dediquen bona part del seu temps. Tenir contacte amb els nens i nenes que més tard seran adults i poder-los acompanyar literàriament en aquest creixement és indescriptible. Com que això de les biblioteques escolars, malauradament, no dóna rèdits econòmics vaig decidir buscar alguna altra cosa per compaginar-ho i vaig dedicar alguns anys a coordinar una entitat sense ànim de lucre al voltant de la llengua catalana amb la que encara hi col·laboro. No vaig deixar d’establir relacions amb el món bibliotecari i, finalment, el 2007 vaig entrar a treballar a la Gerència del Servei de Biblioteques a la Unitat de Distribució i Magatzem. Lloc on n’he tret grans companyes i amigues. Em faltava, però, el contacte directe amb els usuaris i el febrer del 2010 vaig guanyar una plaça de direcció a la meva ciutat de Sabadell, concretament a la biblioteca Sabadell Sud del districte 6, essent la meva feina actual.

Com que sempre he cregut (com deia el cantant de Verges, Lluís Llach) que aprendre és un ofici que mai s’acaba mentre treballava vaig seguir estudiant i vaig treure’m la llicenciatura en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i, tot seguit, vaig fer-ne el màster. Ara, actualment, estic intentant enllestir una tesi doctoral que m’apassiona però, a vegades, em desespera.

Apassionat, proper, sensible i tossut amb la idea que hem de fer entre tots i totes un món millor. Sóc d’aquella estirp (estranya, diuen) que els agrada estar a les àrees infantils de les biblioteques. Compartir i cooperar són dels verbs que més m’agraden. I com deia el poeta de Roda de Ter: tot està per fer i tot és possible.

Go confidentialy in the direction of your dreams!

Live the life you’ve imagined.”

Vols somniar amb nosaltres?

#apropteu / #eleccionscobdc

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s