Article a Docublog

Aquest mateix matí ha sortit publicat un article al blog DocuBlog, en que la nostra candidatura respon tres preguntes, i que donen una excel·lent visió de tots nosaltres, de la nostra filosofia i de com volem treballar pel Col·legi. Des d’aquí volem donar les gràcies a la Candela Ollé per donar-nos la possibilitat d’expressar-nos.

A continuació transcribim el text de l’entrevista:

Per què vau decidir presentar-vos a la candidatura a la Junta de Govern?

Perquè volem tenir l’oportunitat de liderar el Col·legi, i per extensió, tot el col·lectiu professional, en una època especialment delicada i de grans canvis. Un col·lectiu, que a part de ser el nostre, és molt important dins la societat actual i que està present a tots els nivells de treball, tant en l’àmbit públic com en el privat. Perquè creiem també, i n’estem plenament convençuts, que cal revaloritzar la nostra feina, i donar-li un paper promordial, crític i central, fer que s’entengui socialment i que adquireixi el reconeixement i el prestigi social que es mereix en consonància amb d’altres països europeus. I finalment perquè és una oportunitat única d’aprenentatge: tenim moltes ganes i il·lusió d’afrontar aquest repte, i guiar el Col·legi amb l’experiència de què disposem.

Quins trets defineix la composició dels membres de la llista?

Som un equip jove, però que disposa ja de molta experiència a peu de carrer, en el dia a dia de la nostra professió, i que prové de diferents àmbits laborals: biblioteca pública, universitària, especialitzada… També comptem en el nostre equip amb membres que treballen a l’empresa privada, o que són freelance. Aquesta varietat de perfils ens dóna una visió global de la professió que podrem aplicar a la gestió i al govern del Col·legi. Som també un equip amb sensibilitat territorial, i que està present de forma efectiva i real a les quatre demarcacions catalanes: treballem a Mollerussa, Santa Cristina d’Aro, Sabadell, Tortosa, Parets del Vallès, Barcelona, Reus,…  Aquesta presència ens dóna un coneixement i una sensibilitat vers les diferents realitats dels professionals del Col·legi que sabem valorar i a la qual donarem respostes. A més, hem configurat una candidatura el més paritària possible, amb 6 dones i 4 homes. Som també un equip amb unes ganes enormes de fer bé les coses, amb empenta, amb il·lusió i amb sòlids i profunds coneixements. Estem cohesionats, som empàtics i a més defensem la unitat i la força de l’equip.

Quines són les raons per les quals us haurien de votar els col·legiats?

La primera, perquè ens agrada assumir nous reptes i responsabilitats. No ens espanta, és més, VOLEM assumir-les, des de la humilitat, però sense complexes. Tenim moltes ganes de fer les coses bé i som 10  professionals que estimem profundament la nostra professió i això es nota en la nostra feina. La segona, perquè som una nova generació de grans professionals que vol seguir aprenent a partir del recorregut construït al llarg d’aquests anys però regenerant la professió amb idees i visions innovadores i que pretén estar al costat dels col·legiats siguin de l’àmbit que siguin i estiguin a la comarca que estiguin. I finalment, perquè volem escoltar i volem conèixer les inquietuds de tots els professionals, volem rebre els seus suggeriments, les seves idees i també les seves queixes per créixer i construir conjuntament el nostre Col·legi, aconseguint que aquest esdevingui proper i útil a tots els col·legiats i de retruc afavoreixi la nostra professió.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s